Je docela jednoduché najít v Brně originální a
kvalitní koktejl bar (náročnější občas ale bývá dostat se dovnitř). Aspoň soudě
dle posledního vyhlášení Czech Bar Awards 2015, kde se ocenění opět dočkali Bar,
který neexistuje a hlavně příbuzný Super Panda Circus. O to víc
zamrzí, že se Brno tentokráte neprobojovalo do top 5 v kategorii
Nejlepší wine bar. A dobrá místa tu jsou. A tak můžu Praze jen závidět a zelenat závistí ještě více po informaci o opětovném otevření Bokovky na nové adrese.
Minule jsem zkoušela ročník
2009, nyní ročník 2010 a Domain Bessa Valley, červená Enira a cuveé
Merlotu, Cabernetu Sauvignon, Syrahu a Petit Verdot, 5g kyselin, 14% alkoholu,
redukce hektarových výnosů, u macerace upouští 15% moštu, aby se získálo
více barvy ze slupek, hezký Bordeaux styl, extraktivnější a
koncentrované, elegantní střední tělo se sympatickým lesním
ovocem, na konci vystupuje příjemné dřevo a kořenitost s bílým pepřem,
lehká mineralita, 86b
Jak mne minule nadchnul mladičký a ostrý Mavrud z
ročníku 2014, tak potěšil a kultivovanější tvář ukázala Merul Reserva, Mavrud
ročníku 2010, Rumelia Winery, rok a půl v americkém sudu, 5,2 g kyselin, 14,4 %
alkoholu, opět trochu štiplavější, kořenitost, výrazné třísloviny a svíravější
dřevitost a kouř, pěkné vyzrálejší ovoce, pod nánosem sudu je tam cítit
ten Mavrudový divočák a bojovník, výrazný sud ho znatelně překrývá ale je to vlastně
docela zábava, i když si to ještě úplně nesedlo, 85b
A nakonec se předvedlo Angelus Estate a jejich nabušený Young Stallion, ročník 2012, cuveé Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, 14,5% alkoholu, víno plné síly, široké, bohaté, pěkně stavěné, na mě dost nasládlé a zbytečně uhlazené, hezky kořenité do hřebíčku a skořice, zapracované třísloviny, už teď působí harmonicky, ale vydrží dalších aspoň 10 let, 86b
A nakonec se předvedlo Angelus Estate a jejich nabušený Young Stallion, ročník 2012, cuveé Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, 14,5% alkoholu, víno plné síly, široké, bohaté, pěkně stavěné, na mě dost nasládlé a zbytečně uhlazené, hezky kořenité do hřebíčku a skořice, zapracované třísloviny, už teď působí harmonicky, ale vydrží dalších aspoň 10 let, 86b
Doporučené párování: pečený
beran :)
Ovšem bez toho berana to nemohl být kompletní zážitek :)
OdpovědětVymazatTo teda, takovy peceny beran, to je vzdycky zaruka kvalitniho zazitku :)
OdpovědětVymazat