úterý 7. dubna 2015

Březnová návštěva ve Víno klubu v Benediktské

Po super návštěvě Mamy korejské restautace nám to s Milým nedalo a přesunuli jsme se na chvíli do Víno klubu (kde jsem si shodou okolností také vyzvedávala nějaké ty lahvinky). Je tam fajn atmosféra, můžete jen tak okukovat vystavené láhve a lelkovat. A co jsme u toho pili?

Schmitt, Ryzlink rýnský 2013, Mosela, hodně voňavý ryzlink, krásná vůně citrusů a exotičtěšjího ovoce, zato chuť nás držela trochu zpátky, typicky ryzlinková, jemně meruňky a krásná kyselinka, dlouhé, 8,5b

J.Stávek, Frankovka 2013, Růžený (?), obviňuji korejské jídlo, ale přišla mi neuvěřitelně nepřirozeně v závěru nahořklá, musím zkusit ještě jindy s čistou hlavou a hlavně jazykem :)

Leyda, Syrah 2013, Chile, temně rudé víno, sametová konzistence, na začátku chutná jemně ovocně, na konci je opravdu mohutný nástup/ vlna tříslovin, které jsou ale docela oblé, strukturované a mají hezký elegantní dozvuk, u těch chilských vín ty pompézní závěry dělají ty hory nad vinicemi, jinak si to neumím vysvětlit :) 8,5b

Boschendal, Cuveé Chardonnay + Rulandské modré klaret, 2013, Stallenbosch, JAR, pěkně udělané, zlatavé víno, krásně se tam kombinuje Chardonnay a klaret, je i díky sudu neuvěřitelně plné a strukturované, ke konci svěží, podtržené kyselinkou spolu s medovo-ovocnými tóny včetně červeného ovoce (bobule), trochu mi připomíná Rosé od Stapletona a Springera z Rulandského modrého, ani bílé, růžové ani oranžové, docela svébytná samostatná kategorie, můžete si hrát s teplotami a sledovat proměny vína, 9b


Musím od nich někdy zkusit i jejich vyhlášené a dnes už klasické sekty z rulandského modrého, kterými proslavili africké bubliny. No a kdybych někdy měla šanci toto velké a známé jihoafrické vinařství navštívit, tak bych se také nezlobila :)






Žádné komentáře:

Okomentovat